© 2018 Bild och Text Charlotte Netz. Proudly created with Love

Skapa ett Altare.


En stor del av Häxinnans vardag handlar om av att röra sig mellan olika dimensioner och då menar jag först och främst genom den fjärde och uppåt - sfären som upptas av dina tankar och känsloförnimmelser.


När du vill kontakta den femte dimensionen, där bland annat dina guider existerar, går det bra att göra det via heta linjen - ditt altare.


Det sköna med vår tredimensionella värld är att allt syns, känns, doftar, smakar och låter och det är inte alltid så lätt för oss att greppa det som går bortom våra sinnen.

Här kommer altaret in i bilden, det ger form åt det Osynliga genom föremålen som placeras där.


Altaret fungerar som en visuell portal, där varje sak representerar en aspekt av livet. Du väljer själv vad som ska ska finnas där och vad du vill göra, allt från att bara tända altarljuset en stund till att vara mer aktiv genom ceremonier.

Oavsett vad du väljer att göra händer detta -  energin växer sig allt starkare till din fördel.


Gränsen mellan din vardag och det andliga suddas ut och du blir mer medveten om ljuset du bär inom dig och din sanna styrka.

All form av aktivitet vid altaret stärker dig genom själva handlingen, vare sig du mediterar, sjunger, ber, drömmer eller kallar in högre makter.

Ditt altare kommer att växa och förändras med dig och du kan ha fler än ett altare om du vill, för olika syften.


Innan du fixar dröm altaret (eller fler) finns det några saker du behöver göra.


Rena först platsen på två plan - fysiskt och eteriskt.

Nummer ett - uppdrag städning!

Den andra biten klara du av genom att klappa händerna. Ljudet av handklappning får stagnerad energi att röra på sig. Om du tänker ha altaret i ett specifikt rum, rör dig medsols runt rummet och klappa tydligt, både högt och lågt (glöm inte hörnen). Det här enkla knepet lärde jag mig av Denise Linn för många år sedan och det är förvånansvärt effektivt.


Rena dig själv.

Om du har badkar så häll i en deciliter havssalt i vattnet innan du hoppar i. Saltet renar ditt energifält. Alternativt kan du skrubba dig med salt i duschen, med samma intention, att rena din aura.

En stund i solsken renar också, likaså om du fantiserar att du blir insvept i ett virvlande vackert ljus från ovan som spinner runt hela kroppen innan det försvinner neråt där du står.

Om du gillar att använda dofter och växtmedicin kan du pröva palo santo trärökelse eller vit salvia smudgestick. Aromatiska rumssprayer funkar också, se bara till att det inte är syntetiska dofter det handlar om.


Rena alla saker du tänker placera på altaret.

Samma sak där - solljus funkar, likaså din andedräkt (blås bestämt med vetskapen om att ditt andetag är heligt.) Det finns många sätt att rena både platser och objekt på, men det här är enkla sätt att börja med. Om du redan är van att rena energier så gör det du gillar bäst.


Nästa steg handlar om intentionen.

Vad vill du göra vid altaret? Om du tänker genomföra en ritual, vad är syftet? Välj föremål som symboliserar kraften av det du vill skapa eller förändra. En fjäder kan t ex representera kontakt med din guide, en sten kan med hjälp av din intention representera din vilja (fast som ett berg) likväl kan den stå för moder jord. Använd fantasin.


Sista steget är att stilla dig.

När du sen är redo och tänder altarljuset öppnas en dörr mellan din verklighet och den sfär där magin möter din intention. Resten handlar om processen för det icke manifesterade att komma ikapp med din vilja, helt enkelt. Du fortsätter att göra din del och universum formar resten.


Altaret kommer att vara ditt ankare på vägen, kompassen du behöver när vardagsdimman drar in över allt som måste göras...


Om du tappar hoppet, tron eller lusten. Gå dit. Tänd ljuset. Andas. Logga in. Minns.

Du är magin.