© 2018 Bild och Text Charlotte Netz. Proudly created with Love

Frigöra energi för nya äventyr.

Uppdaterad: 25 sep 2019


Jag vet att det känns galet att prata om vårens kraft när hela landet sladdar runt i snömodd och ishalka. Men jag är optimist och ett stort fan av LJUSETS återkomst.


ELD ENERGIN!


Att känna sig orkeslös är inget konstigt så här års och jag är inget undantag. Min fysiska kapacitet är alltid låg vintertid och jag har lärt mig att jag behöver ta det lugnt genom hela vinterportalens cykel. Fast nu får det vara nog.


Och det här är min bästa FörTrollnings taktik för att sätta fart på livskrafterna:


JAG RENSAR I RÖRAN.


Japp. Det är inget jag planerar, utan när det är dags öppnar jag bara ett skåp/låda/garderob som jag stört mig på under en längre tid och sen sätter jag igång.

Ut med allt. Kasta. Lägg i hög för att ge bort. Återvinn. No mercy.


Saker som inte längre betyder något för mig ryker. Saker som jag aldrig använder ger jag bort eller återvinner. Viktiga papper gås igenom, rensas ut och arkiveras. Växter omplanteras.

Smink kastas bort. Nya skönhetsprodukter beställs. Fönster putsas. Ytor högt och lågt torkas av. Kuddar får ny vårklädsel. Möbler byter plats. Bokhyllor rensas. Böcker färgkoordineras.

Och ljusen tänds varje kväll. De som jag har laddat med min nya intention inför våren.Det var den fysiska röran. Sen går jag vidare med röran inombords, de som upptar mina tankar och känslor.

Där kommer skrivandet in. Jag har sen många år tillbaka valt att inte skriva om sånt som är jobbigt i min Jagbok (den som bara handlar om me, myself and I ) men det betyder inte att jag duckar för det jobbiga.


Hell no. Istället skriver jag fullt ut allt jag känner och tycker på lösa papper som jag sen kastar. För mig är det viktigt att erkänna vad jag behöver sätta ord på för det är först då jag tar ansvar för min del i det hela. När jag väl kommit så långt så använder jag även orakelkorten som stöd i processen att komma vidare.De här två processerna är de som frigör mest energi för mig som jag sen kan använda som jag vill.

Som jag ser det kan inga varaktiga förändringar ske om jag inte vågar titta på skälen till varför jag inte tillåtit mig MER av det jag vill uppleva, fram tills nu.


Att rensa i röran fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt öppnar upp för nya äventyr.

Ny kraft frigörs. Intuitionen skärps. Vägen blir tydligare.


Jag börjar gå framåt igen.


Det här är helt enkelt konsten att FörTrolla sitt liv.


Om du känner dig orkeslös men längtar efter förändringskraften - börja med en låda.

Känn efter vad som händer, inombords och omkring dig.


Rensa dig Fri.


Med lust och glöd,

Charlotte