© 2018 Bild och Text Charlotte Netz. Proudly created with Love

Ett viktigt Häxogram


Jag fick i uppdrag av en häxa (som gillar sin anonymitet) att i korta drag beskriva vad häxor är för typer egentligen. Det fick inte bli för djupt så jag fick hoppa över minst tre sidor - det här är vad som blev kvar.


Häxor fullkomligt äskar naturen, därför drar dom sitt strå till stacken genom att handla medvetet och slänga saker på rätt plats.

Häxor åker gärna kommunalt av samma miljö skäl. De har flygcertifikat för kvastar som används vid mycket brådskande ärenden nattetid.

Häxor gillar inte lögner och skitsnack om det inte kommer från henne själv vill säga. Dubbelmoral funkar till häxans fördel. Annars är de flesta häxor väldigt noga med vad de pratar om, för att slippa de negativa konsekvenserna av trefaldighets lagen. Allt du gör kommer tillbaka gånger tre. De häxor som gillar att må bra gör alltså gott.


Vid speciella undantag kan häxor strunta i denna lag. Ibland kan det helt enkelt vara värt att ta konsekvenserna.


På tal om kommunikation - häxor älskar en rak sådan. Framför allt är det viktigt att ha en bra dialog mellan dom själva och sina högre jag och guider. Det kan ske på många olika sätt - genom att använda intuitionen, genom sina tarotkort, pendeln, runor eller orakelkort. Alla häxor kallar det här att slå en signal till Heta Linjen.

Det är viktigt att vara inloggad och uppkopplad till det ovannämnda, för kunna följa det bästa spåret just nu.


Häxor är människor som även de trampar i klaveret och gör bort sig och får handskas med sina misstag och dåliga val. En del skyller på dagens taskiga biorytm, andra på planet konstellationerna men innerst inne vet även häxan att hon styr showen. Inga stjärnor på himlavalet för dansen framåt – de är häxans uppgift att leda ödet över dansgolvet.


När häxor blir kära blir det extra kul att möta sig själv i spegeln varje morgon. Pusslandet kan pågå länge. Ibland händer det att häxor bli kära i andra än sig själva och då slår det gnistor ur alla eluttag. Många häxor väljer att bo själva av den anledningen. För ett mindre brandfarligt leverne.


Värt att notera är att det finns häxor som trots allt väljer att ta risken med att leva brandfarligt.


Häxor tror på konsten att kärleksbomba sina nära och kära.

Många häxor omger sig med djur. En del tama, andra vilda. Den här är en blandning av allt.

Häxor bär på en otrolig glöd inom sig som används till att frammana allt som önskas av livet. Förtrollningar kallas det av en del, fast häxorna själva hävdar bestämt att det bara handlar om att sätta fart på livslusten som i sin tur omvandlar tankarna till manifesterad form.


Så här är den enkla formeln de lever efter:

INTENTION (tanke) ---------> VIBRATION (känsla) --------> HANDLING ( fokuserad passion)  = MANIFESTATION (uppfylld intention)


Häxor blir förvirrade av att behöva anpassa sig efter tider och inrutade mönster, som att gå upp varje morgon, ta sig till ett arbete där det ska utföras specifika handlingar under en bestämd tidsrymd, där man sen får sin tid värderad i pengar.

De flesta häxor föredrar att finansiera sina liv som egna krax makare där klockan inte styr.

Alla häxor vet att tiden går framåt även om allt annat står stilla, därför utförs alltid  som regel det roliga först och det nödvändiga sen. På så sätt har man haft det roligt vad som än händer.


Be aldrig en häxa om råd om du inte orkar höra sanningen. Häxor kan inte ljuga och de är allergiska mot människor med offermentalitet.

Häxor har respekt för andra men inte om de lägger sig i där de inte ska ligga.

Häxor tvättar inte bara kläder, de tvättar sin aura också. Den där icke fysiska energin som är kroppens avbild och som kom först, innan kroppen antog form. Auran älskar att bli duschad, speciellt med lite salt i skrubbningen.


På samma sätt städar häxor sina hem - energi rening kallas det. Det kan involvera trumljud, dofter, handklappning, vilda danser och korsdrag. Bland annat.

Tillgång till en bit mark är bra (som en trädgård) annars får häxor nöja sig med att vistas i det vilda. Du hittar dom i en skog nära dig.


Häxor gillar inte att man kliver in i deras aura fält om du inte är en nära vän. Häxor är noga med att hålla sin nytvättade och nyladdade aura ren. Häxor försöker undvika energi vampyrer som är ute efter deras åtråvärda styrka.

Energi vampyrer gillar däremot häxor. En dålig kombination med andra ord. Speciellt om de är människor som häxor av olika själv måste ha någon relation till. Då går det åt mycket salt för att rena och stärka sin energi form.


Häxor gillar salt till allt. I maten, i godis, i hemmet som skydd och på kroppen.

Häxor gillar att skapa. Odla saker. Gräva i jorden. Använda alla sinnen fullt ut.

Häxor åldras som alla andra men de blir aldrig gamla.

Häxor har alltid koll på månens faser och hur dessa kan användas till deras fördel. Månens kraft fungerar som batteri till deras magiska formler.


Häxor lever efter naturens cykler. Höst och vintertid så är det Inre Resor som gäller. När allt är kalt och kallt ser häxorna klarare på tillvaron.

Det råder flygförbud på vintern. Istappar från kvastarna kan utgöra en fara för allmänheten när de faller från hög höjd.


Häx-ro är häxans motsvarighet till meditation. Eller X- ro som man också säger. Och så här går det till:

Andas in medans du räknar till 3. Håll andan - räkna till 4. Andas ut långsam och räkna till 8. Upprepa 3 gånger. Klart!

Det är vida känt att det är nyttigt att Andas. Och på tal om det...


Häxor vet att alla är Ande-tagna. Med andra ord - alla själar är med kropp.

När vi ändå är här så har alla häxor insett vikten av att roa sig. O-ro är inget för häxor. Då är det bra mycket bättre att göra sånt man gillar, istället för finna sig sånt man O-gillar.

Häxor gillar att göra sina egna brygder, krämer, salvor och parfymer med enkla och kraftfulla råvaror. De ömsom morrar och skrattar åt all reklam som syftar till att förminska kvinnors tro på att de duger som de är. Häxor tar hand om sina kroppar och älskar sig själva av den enkla sanningen att de är Originalet.

Varje oktober kan alla garderobs häxor komma fram i ljuset och stråla som de underbara väsen de är.  Har du tur kan en av dom korsa din väg och hjälpa dig att svinga dig vidare till häftigare höjder...

Om du känner igen något eller mycket av det som står här ovan, så kanske även du min vän är en Häxa.

I sådana fall...

Välkommen in i Cirkeln!


2 visningar